Spread the love

Anda boleh melihat dan mendengar iklan jalur lebar pada bila-bila masa. Kebanyakan orang telah beralih dari dial-up ke jalur lebar (unifi), dan bagi mereka yang tidak mendail, mereka tidak tahu apa yang mereka hilang. Tiada siapa yang mahukan perkhidmatan yang lambat, dan keburukan perkhidmatan jalur lebar adalah lemah atau tidak wujud. Apabila menggunakan talian dail, memuatkan satu halaman boleh mengambil masa beberapa minit. Dengan sambungan jalur lebar, anda perlu memuatkan lebih daripada 30 saat setiap halaman untuk dimuatkan.

Ledakan terbesar dalam kesambungan rangkaian jalur lebar adalah syarikat kabel. Ramai orang telah mengumumkan pelbagai perkhidmatan. Perkhidmatan ini biasanya termasuk sambungan telefon, perkhidmatan kabel dan sambungan internet berkelajuan tinggi, yang juga dikenali sebagai broadband (unifi). Orang berfikir bahawa dengan menggabungkan perkhidmatan ini untuk mendapatkan hasil yang terbaik, mereka memutuskan untuk bergabung. Kebanyakan syarikat menarik pelanggan dengan mengumumkan tawaran starter yang sangat murah, yang biasanya berlangsung dua hingga tiga bulan.

Walau bagaimanapun, ini biasanya merupakan satu-satunya cara untuk pelanggan mendaftar perkhidmatan mereka. Mereka boleh mendaftar untuk sebarang perkhidmatan, tetapi selalu ada sebut harga. Syarikat-syarikat kabel kemudian akan berhujah bahawa tawaran itu hanya akan wujud untuk masa yang terhad supaya mereka boleh mengumpul lebih banyak pelanggan. Tidak syak lagi bahawa orang biasanya sangat berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, tetapi satu-satunya masalah ialah cadangan ini tidak akan kekal selama-lamanya. Pada dasarnya, kelemahan rangkaian jalur lebar boleh menjadi sangat mahal.

Idea untuk mempunyai perkhidmatan Internet yang lebih cepat sangat bagus, terutama jika anda menggunakan perkhidmatan Internet dial-up. Tetapi apabila cadangan-cadangan ini berakhir, masalah utama timbul. Walaupun anda tidak mengklasifikasikan atau menggabungkan perkhidmatan, perkhidmatan Internet anda mungkin meningkat dari masa ke masa. Pada masa ini, banyak syarikat telefon dan kabel mempunyai tawaran awal kira-kira $ 19.95 sebulan. Kemudian, selepas dua atau tiga bulan, kadar bulanan anda akan meningkat. Atas sebab ini, banyak syarikat mula kehilangan pelanggan. Memandangkan keadaan ekonomi semasa, tidak hairanlah bahawa lebih sedikit dan lebih sedikit orang yang mampu membayar perkhidmatan Internet jalur lebar (unifi).

Lebih buruk lagi, harga yang lebih pantas, semakin tinggi harga. Kadang-kadang harga ini jauh lebih tinggi dari yang seharusnya. Anda mungkin pernah mendengar bahawa sesetengah syarikat mengenakan bayaran $ 50 sebulan untuk perkhidmatan Internet jalur lebar terbaik. Bagi ramai orang, harga ini terlalu tinggi. Cara terbaik adalah untuk menghadkan diri kepada apa yang anda mampu, dan bagi sesetengah orang, akses modem mungkin pilihan yang unik. Tetapi jika anda ingin menyambung dengan cepat, kami cadangkan menggunakan internet berkelajuan tinggi. Satu lagi kelebihan rangkaian jalur lebar ialah beberapa kawasan mungkin tidak dapat menerima perkhidmatan. Masalah perkhidmatan sering terdapat di kawasan yang sangat hijau. Sesetengah kawasan terlalu jauh dari perkhidmatan Internet jalur lebar (unifi). Orang lain boleh mendapatkan perkhidmatan dari satu syarikat tetapi tidak dapat mendapatkan perkhidmatan daripada yang lain.

Syarikat yang anda cari mungkin mempunyai harga terbaik, tetapi mungkin tidak terdapat di kawasan anda. Jika anda dapat menikmati perkhidmatan internet berkelajuan tinggi, kami sangat mengesyorkan agar anda menggunakannya. Dari segi kelajuan dan kualiti perkhidmatan, anda pasti akan mendapat nilai kewangan anda. Hanya ingat untuk membayar hanya apa yang anda mampu apabila anda memerlukannya. Bil Internet bulanan boleh ditingkatkan beratus-ratus dalam setahun. Tetapi tidak ada yang lebih baik daripada kelajuan dan kemudahan perkhidmatan Internet jalur lebar.